Нафта подешевшала через побоювання зниження попиту

Нафта подешевшала через побоювання зниження попиту

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в середу, 29 вересня, через побоювання з приводу темпів відновлення світової економіки на тлі зростання кількості випадків COVID-19 в усьому світі.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $77,87 за барель, що на $1,22 (1,54%) нижче за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $1,19 (1,58%) - до $74,1 за барель. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $79,09 та $75,28 відповідно.

Ціни на нафту зростають у міру того, як економіка відновлюється після пандемічної ізоляції та зростає попит на паливо, водночас у деяких країнах-виробниках спостерігаються перебої з постачанням.

Трейдери очікують, що Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзники вирішать обмежити постачання під час зустрічі наступного тижня.

«Хоча тло пропозиції не сильно змінилося, ціни на нафту, що досягають $80/барр., спричинять тиск на країни ОПЕК+ із тим, щоб вони збільшили свої квоти на видобуток», - йдеться в повідомленні ANZ Research.

Економісти Goldman Sachs напередодні погіршили прогнози зростання економіки Китаю в 2021 році на тлі обмежень у енергоспоживанні. Тепер аналітики банку очікують зростання ВВП країни на 7,8% у порівнянні з минулим роком, тоді як попередній прогноз був 8,2%. Раніше прогнози зростання ВВП Китаю також погіршили банк Nomura та рейтингове агентство Fitch.

Читайте також: Штати взаємодіють з ОПЕК для зниження ціни нафти - Білий дім

У США за підсумками минулого тижня запаси сирої нафти зросли на 4,1 млн барелів, запаси бензину збільшилися на 3,6 млн барелів, запаси дистилятів - на 2,5 млн баррелів. Про це свідчать дані Американського інституту нафти (API) .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-