Комітет ВР пропонує передбачити у бюджеті-2022 три мільярди на «Велику реставрацію»

Комітет ВР пропонує передбачити у бюджеті-2022 три мільярди на «Велику реставрацію»

Укрінформ
Члени Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики подаватимуть поправки до законопроєкту №6000 “Про Державний бюджет України на 2022 рік” щодо виділення близько трьох мільярдів гривень на програму “Велика реставрація”.

Про це заступниця голови комітету, заступниця голови парламентської фракції “Слуга народу”, народна депутатка Євгенія Кравчук розповіла під час нетворкінгу до Всесвітнього дня туризму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми завтра (29 вересня — ред.) на Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики, який є профільним для туризму, будемо подавати правки, щоб на наступний (2022 - ред.) рік закласти орієнтовно три мільярди гривень на проєкт “Велика реставрація”, - зазначила Кравчук.

Читайте також: До програми «Велика реставрація» додали ще сім проєктів

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів на засіданні 15 вересня затвердив законопроєкт “Про Державний бюджет України на 2022 рік” та подав його до парламенту. Того ж дня у Верховній Раді зареєстрували цей документ під номером 6000. На культуру і мистецтво видатки заплановані у розмірі 13,5 мільярда гривень.

Програма “Велика реставрація” розрахована на 2021-2023 роки та допоможе перетворити об'єкти матеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України, а також перетворити об’єкти на туристичні “магніти” і покращити умови для виховання майбутньої мистецької еліти. Реалізацію та координацію програми “Велика реставрація” здійснює Міністерство культури та інформаційної політики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-