У бізнесу буде два варіанти роботи в «жовтій» зоні - Шмигаль

У бізнесу буде два варіанти роботи в «жовтій» зоні - Шмигаль

Укрінформ
Із запровадженням "жовтої" зони епідемічної небезпеки бізнес матиме два варіанти роботи в карантинних умовах.

Як передає Укрінформ, про це під час засідання уряду сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Завтра по всіх містах та областях запроваджено жовтий рівень епіднебезпеки, це в першу чергу означає додаткові обмеження кількості місць у громадських закладах. Ми пропонуємо бізнесу два варіанти роботи. Перший - це без додаткових обмежень, але для цього 80% персоналу та всі відвідувачі мають бути вакциновані. Бізнес має самостійно перевіряти наявність COVID-сертифікатів. Другий варіант - працювати з усіма додатковими обмеженнями, по жовтій зоні й не перевіряти документи про вакцинацію. Вибір залишається за підприємцями", - сказав Шмигаль.

Також, за словами Прем'єра, найближчим часом деякі регіони можуть перейти у червону зону.

Читайте також: Школи без 80% щеплених учителів працюватимуть дистанційно - Шмигаль

"В цих регіонах бізнес зможе працювати, якщо всі працівники та всі відвідувачі будуть на 100% вакциновані двома дозами вакцин", - сказав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Державна комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення про встановлення на території України жовтого рівня епіднебезпеки. 13 вересня Кабмін ухвалив зміни до постанови № 1236, що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19.

Зокрема, ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції (так звані жовтий або зелений) та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий жовтий сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а зелений - про повний курс.

Тепер у разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки спростили вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з жовтими чи зеленими COVID-сертифікатами.

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не застосовуватимуться, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть жовтий чи зелений COVID-сертифікат.

Остаточне рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

Читайте також: В Україні набули чинності нові карантинні обмеження

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають зелений COVID-сертифікат.

Крім того, чинні обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів зеленого COVID-сертифікату.

За умови наявності в особи, що перетинає кордон України, жовтого чи зеленого сертифіката про вакцинацію або одужання від COVID-19, вона може не проходити самоізоляцію. Це ж стосується й осіб, що прибувають із тимчасово окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-