Контракти «на різницю»: Міненерго хоче замінити фіксовані платежі за «зеленим» тарифом

Контракти «на різницю»: Міненерго хоче замінити фіксовані платежі за «зеленим» тарифом

Укрінформ
Міністерство енергетики розробило законопроєкт, який передбачає впровадження так званих контрактів "на різницю" замість фіксованих платежів для виробників електроенергії з відновлюваних джерел.

Про це під час Міжнародного електроенергетичного форуму заявив заступник міністра енергетики з питань євроінтеграції Ярослав Демченков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Йдеться про запровадження системи контрактів "на різницю" для виробників з ВДЕ. Такі виробники матимуть право на компенсацію від Гарантованого покупця у вигляді різниці між встановленим "зеленим" тарифом та аукціонною ціною", - пояснив Демченков.

За його словами, така система має замінити діючі фіксовані платежі за "зеленим" тарифом, які призводять до фінансової дестабілізації на ринку.

Читайте також: Гарантований покупець вперше продаватиме електроенергію з ВДЕ з постачанням на 4 місяці

Крім того, в Міненерго розраховують, що нова модель допоможе збільшити частку відновлюваної енергетики та зробити її доступною для споживачів.

Як повідомлялося, станом на кінець серпня державне підприємство "Гарантований покупець" із початку 2021 року виплатило виробникам електроенергії з відновлювальних джерел 38,9 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-