«Гарантований покупець» цьогоріч виплатив ₴38,9 мільярда за «зеленим» тарифом

«Гарантований покупець» цьогоріч виплатив ₴38,9 мільярда за «зеленим» тарифом

Інфографіка
Укрінформ
Державне підприємство "Гарантований покупець" із початку 2021 року виплатило виробникам електроенергії з відновлювальних джерел 38,9 млрд гривень. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться в інфографіці держпідприємства.

Зачначається, що із загальної виплаченої суми, 27,6 млрд гривень виплачено за електроенергію з ВДЕ придбану в 2021 році, .

Рівень розрахунків "Гарантованого покупця" перед виробниками "зеленої" енергії становить 34% за 20 днів серпня, 59% за липень, 70% за червень, 73% за травень, по 93% за кожен місяць у період з січні по квітень. Держпідприємство повністю розрахувалося перед виробниками за період із серпня по грудень 2020 року

Всього з початку року "Гарантований покупець" придбав 7,314 млн МВт-год електроенергії з ВДЕ. Найбільшу частку в загальному обсязі придбаної електроенергії – 61% - становить сонячна енергія. Частка енергії вітру склала 29%, біоенергії – 8%, гідроенергетики – 2%.

Читайте також: Укренерго збільшило обмеження на виробництво електрики з відновлюваних джерел

Як повідомлялося, за січень-червень ДП "Гарантований покупець" реалізувало на аукціонах 2,1 ГВт-год. електроенергії, виробленої з відновлювальних джерел енергії (ВДЕ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-