Уряд готовий допомогти місцевій владі стримати тарифи на тепло - Шмигаль

Уряд готовий допомогти місцевій владі стримати тарифи на тепло - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів готовий допомогти органам місцевого самоврядування пройти опалювальний сезон без підвищення тарифів на тепло.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми ведемо активну роботу з мерами міст, на які сьогодні покладена відповідальність за формування тарифів на тепло та гарячу воду. Уряд готовий підставити плече, щоб органам місцевого самоврядування було легше проходити цей опалювальний сезон у частині непокладання зайвого тягаря на людей", - сказав Шмигаль.

Він визнав, що ціна на газ, закладена у тарифах для різних теплокомуненерго, коливається в межах 5,5-6 гривень за кубометр. Водночас, уряд працює з місцевою владою над тим, щоб стримати тарифи на тепло та гарячу воду.

Читайте також: На годині запитань до уряду в Раді виступлять Шмигаль і Кулеба

Як повідомлялося, Міністерство розвитку громад і територій закликає місцеву владу не підвищувати цін на тепло для населення.

Асоціація міст України зазначає, що для збереження нинішніх тарифів на тепло для населення необхідно запровадити ряд компенсаторів для комунальних підприємств. Зокрема, треба спрямувати субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на погашення різниці в тарифах за період 2016 - 2021 років в обсязі 37 млрд грн; збільшити нормативи зарахування ПДФО до бюджетів місцевого самоврядування на 5%, а також спрямовувати громадам 50% коштів ДФРР, збільшивши його обсяг до 3% від загального фонду держбюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-