Шмигаль та міністр торгівлі Катару обговорили зміцнення інвестиційної співпраці

Шмигаль та міністр торгівлі Катару обговорили зміцнення інвестиційної співпраці

Фото
Укрінформ
Зміцнення співпраці в торговельній та інвестиційній сферах обговорили під час зустрічі 2 вересня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і міністр торгівлі та промисловості, в. о. міністра фінансів Держави Катар Алі бін Ахмед Аль-Куварі.

Як передає Укрінформ, про це інформує Урядовий портал.

Шмигаль наголосив, що розвиток всебічної та взаємовигідної співпраці з Катаром є важливим пріоритетом зовнішньої політики України. Він відзначив активізацію торгівлі між Україною та Катаром упродовж 2017-2020 років.

«За підсумками 2020 року обсяг торгівлі товарами й послугами між нашими країнами склав 146 млн доларів. Динаміка товарообігу між Україною і Катаром дає нам підстави очікувати подальшого зростання», — зазначив Шмигаль.

Читайте також: Мінагрополітики уклало два меморандуми з катарськими компаніями

Міністр торгівлі та промисловості Катару зі свого боку повідомив, що завдяки домовленостям Президента України та Еміра Катару 31 серпня було проведено друге засідання Спільної комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва, на якому було визначено пріоритетні напрями співпраці, зокрема в торговельно-економічній, інвестиційній, сільськогосподарській сферах. Також за підсумками засідання цієї комісії було досягнуто домовленість про створення спільної бізнес-ради.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство аграрної політики та продовольства уклало меморандуми про взаєморозуміння з катарськими компаніями Baladna та Widam Food Company.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-