Мінагрополітики уклало два меморандуми з катарськими компаніями

Мінагрополітики уклало два меморандуми з катарськими компаніями

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства уклало меморандуми про взаєморозуміння з катарськими компаніями Baladna та Widam Food Company.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства за результатами пленарного засідання спільної українсько-катарської комісії.

Зазначається, що 2 вересня 2021 року в приміщенні клубу Кабінету Міністрів України відбулося друге пленарне засідання спільної комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва між Урядом України та Урядом Держави Катар.

"Результатом попередніх напрацювань, реалізації інвестиційних проєктів в Україні та обговорення питань співробітництва у сфері агропромислового комплексу стало укладення двох Меморандумів про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України та катарськими компаніями: Baladna (QPSC), WIDAM FOOD COMPANY (QPSC)", - ідеться в повідомленні.

Сторони підтвердили зацікавленість у розвитку молочної, зокрема молокопереробної, галузі.

«Сьогодні ми підписали меморандум з однією із найбільших компаній Катару, яка має дуже гарну експертизу, знання про технології. Приміром, середній надій на корову на їхніх підприємствах у Катарі становить 40 літрів на день і є одним із найвищих у світі. Тому важливо, що катарські технології будуть залучені в розвиток молочного поголів’я в Україні», - прокоментував перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький.

Читайте також: Мінагро розробляє автоматизовану систему оцінювання стану земельного ринку

За його словами, це, перш за все, надасть нові робочі місця в сільській місцевості та сприятиме збільшенню доданої вартості.

Укладення меморандумів сприятиме інноваційно-інвестиційному розвитку сфери молочного виробництва України та забезпеченню продовольчої безпеки в цілому, наголосили в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, Держава Катар відкрила ринок для українського меду та продуктів бджільництва. Про це у середині серпня заявили у Держпродспоживслужбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-