Корнієнко назвав ключове питання, яке депутати розглянуть на наступній сесії

Корнієнко назвав ключове питання, яке депутати розглянуть на наступній сесії

Укрінформ
Народні депутати під час шостої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання спробують ухвалити законопроєкт, необхідний для впровадження пенсійної реформи в Україні.

Як передає Укрінформ, про це голова партії “Слуга народу”, перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко сказав в інтерв’ю виданню “Новое время”.

“Якщо говорити про нові реформи, які ми ще не обговорювали серйозно, то на цій сесії ключова увага буде приділена пенсійній реформі. Тому що це питання вже нагальне, воно вже назріло, перезріло. Спробуємо прийняти цей законопроєкт”, - зауважив Корнієнко.

Читайте також: Марченко пояснив свою резонансну заяву про пенсії: Люди люблять перекручувати

За його словами, проєкт закону стосуватиметься накопичувальної системи. “Для того, щоб було взагалі з пенсією наше покоління і ті, що йдуть за нами, треба вводити накопичувальну систему. Як її вводити, які нюанси, через державні фонди чи через недержавні фонди, — це вже далі предмет дискусій. Але цим точно потрібно займатися”, - додав перший заступник голови фракції “СН”.

Також він повідомив, що упродовж шостої сесії народні депутати будуть працювати над проєктом Державного бюджету України на 2022 рік, продовжать розгляд, зокрема “антиолігархічного”, банківського пакетів законопроєктів, документів, необхідних для співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також: Кому не видаватимуть е-лікарняний – роз’яснення Пенсійного фонду

Корнієнко також наголосив на необхідності ухвалення під час шостої парламентської сесії останнього проєкту закону для земельної реформи - №3502 “Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві”. Однак він висловив побоювання, що опозиційні фракції почнуть вносити велику кількість правок до документа, цим самим блокуючи його ухвалення.

Як повідомлялося, шоста сесія Ради дев’ятого скликання розпочнеться 7 вересня 2021 року і завершиться 21 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-