Кому не видаватимуть е-лікарняний – роз’яснення Пенсійного фонду

Кому не видаватимуть е-лікарняний – роз’яснення Пенсійного фонду

Відео
Укрінформ
У Пенсійному фонді України закликали перевірити інформацію в реєстрі застрахованих осіб фонду, оскільки через можливі помилки або відсутність даних неможливо буде отримати електронний листок непрацездатності.

Про це сказав заступник голови правління Пенсійного фонду України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Малецький у відео, оприлюдненому на сторінці ПФУ в Фейсбуці.

“З червня місяця в Україні почали видавати електронні листки непрацездатності. На сьогоднішній момент у нас до 1 вересня паралельно з паперовими листками непрацездатності є електронні листки. Разом з тим, якщо якийсь заклад охорони здоров’я уже розпочав видавати електронні листки непрацездатності, то вони в подальшому будуть видавати тільки їх”, - зауважив Малецький.

Він пояснив, що процес видачі лікарняних заснований на інформаційній взаємодії декількох інформаційних ресурсів, а саме - інформаційних ресурсів Пенсійного фонду України, закладів охорони здоров’я і електронної системи охорони здоров’я.

Читайте також: Для медиків підготували анімований курс про е-лікарняні

“Те, що стосується реєстру застрахованих осіб систем Пенсійного фонду України, то інформація, яка в ньому є, базується на звітах страхувальників. Тому дуже важливим є наявність інформації про трудові відносини між застрахованою особою людиною та її роботодавцем або страхувальником. Відповідно, якщо в нас з якихось причин помилка у звіті, несвоєчасно подана інформація або цієї інформації немає, то електронний листок непрацездатності виданий не буде. Відповідно до цього, будь ласка, зі своїми страхувальниками перевіряйте цю інформацію. Є кабінет електронних послуг Пенсійного фонду України, перевіряйте”, - сказав посадовець.

Він наголосив, що аби одержати електронний листок непрацезданості не треба знати повну назву підприємства, де працює особа, і код ЄДРПОУ.

Читайте також: Дефіцит лікарняних: МОЗ запевняє, що у серпні всі медзаклади отримають бланки

За його словами, згадана вище інформація про підприємство формується автоматично за даними реєстру.

“Ще раз наголошую, що власне одержання електронного листка непрацезданості дуже сильно залежить і від того, яка наявна інформація в реєстрі. Тому зайдіть на портал електронних послуг Пенсійного фонду України та перевірте наявну про вас інформацію”, - наголосив Малевський.

Як повідомляв Укрінформ, у червні Мінцифри, МОЗ та Мінсоцполітики запустили електронний лікарняний. Нині діє перехідна модель впровадження е-лікарняних — медичні заклади поступово переходять на формування електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність. Однак із 1 вересня всі медзаклади мають формувати їх в електронному вигляді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-