Дефіцит лікарняних: МОЗ запевняє, що у серпні всі медзаклади отримають бланки

Дефіцит лікарняних: МОЗ запевняє, що у серпні всі медзаклади отримають бланки

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я запевняє, що до 25 серпня усі медичні заклади отримають бланки листків непрацездатності, дефіцит яких виник останнім часом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОЗ.  

"З сьогоднішнього дня розпочався процес доставки в регіони бланків листків непрацездатності. Протягом 4-6 серпня понад 1,2 млн бланків отримають Вінниччина, Рівненщина, Сумщина, Закарпаття, Хмельниччина, Черкащина та Чернігівщина. Загалом на замовлення Міністерства охорони здоров'я ТОВ “Укрспецполіграфія” виготовить 5,318 млн бланків листків непрацездатності. До 25 серпня усі медичні заклади отримають необхідну для роботи кількість бланків, відповідно до визначених департаментами охорони здоров'я потреб", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ додали, що видані раніше довідки про тимчасову непрацездатність громадяни зможуть обміняти на листки непрацездатності та отримати належні виплати від Фонду соціального страхування.

Читайте також: У Мінсоцполітики роз’яснили ситуацію з боргами за лікарняні

При цьому в міністерстві нагадали, що з 4 червня в Україні запроваджена цільова модель формування та видачі е-лікарняних.

До кінця серпня в Україні діє перехідна модель. Вона передбачає формування електронних листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності. Пацієнтам більше не доведеться нести на роботу паперовий листок непрацездатності, а роботодавці бачитимуть необхідну інформацію про е-лікарняні в особистому електронному кабінеті страхувальника (роботодавця) на вебпорталі Електронних послуг Пенсійного фонду України.

З 1 вересня 2021 року е-лікарняні мають запрацювати в усіх закладах охорони здоров’я.

Як повідомлялося, в Україні в останні роки періодично виникає дефіцит бланків листків непрацездатності. Замість них у медзакладах виписують довідки. Однак на підставі цих довідок виплати не здійснюються, у зв’язку з чим українці не можуть вчасно отримати «лікарняні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-