У Мінсоцполітики роз’яснили ситуацію з боргами за лікарняні

У Мінсоцполітики роз’яснили ситуацію з боргами за лікарняні

Укрінформ
Міністр соціальної політики Марина Лазебна висловила думку, що до липня заборгованість за лікарняні може бути погашена на чверть.

Про це вона сказала в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Зокрема, говорячи про затримки з виплатами лікарняних, міністр назвала це "одним з найболючіших питань".

"Зараз, слава Богу, зменшилося інфікування, зменшилася кількість лікарняних заяв. І ми маємо змогу всі кошти, які находять від єдиного соціального внеску, спрямовувати на погашення заборгованості. За минулий тиждень ми погасили заборгованість на 300 мільйонів. Це 10% від тієї заборгованості, яка є. 60 тисяч осіб уже отримали лікарняні", – сказала Лазебна.

Читайте також: У Фонді соцстрахування розповіли, як оплачуватимуть е-лікарняні

На уточнювальне запитання, чи дійсно зараз є заборгованість за три місяці, вона відповіла: "Ні, у нас заборгованість 26 днів від початку".

Міністр також зазначила, що цього тижня "ми перерахували з держбюджету 400 мільйонів, і, знову ж, таки погасимо заборгованість".

"Тобто я вважаю, що за цей період, коли немає такого масового захворювання, ми маємо максимально погасити заборгованість. Я так орієнтуюся, що на 25% ми її до липня погасимо», – заявила Лазебна.

Як повідомлялося, станом на 10 червня заборгованість із виплати лікарняних становила близько 3 млрд грн.

Раніше у Фонді соціального страхування поінформували, що впродовж чотирьох місяців кількість наданих на оплату лікарняних зросла на майже 30%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-