Кабмін погодив приєднання Електроважмашу до Турбоатома

Кабмін погодив приєднання Електроважмашу до Турбоатома

Укрінформ
Кабінет Міністрів погодив приєднання акціонерного товариства "Завод “Електроважмаш" до АТ "Турбоатом". 

Як передає Укрінформ, про це йдеться у розпорядженні уряду №1005-р від 26 серпня, яке оприлюднено на Урядовому порталі.

Кабмін також доручив Фонду державного майна здійснити комплекс заходів і процедур, пов’язаних із приєднанням "Електроважмашу" до "Турбоатома" відповідно до вимог законодавства.

Крім того, "Турбоатом" був внесений до переліку об'єктів великої приватизації.

Як повідомлялося, 27 липня стало відомо, що Фонд державного майна України ініціює приєднання акціонерного товариства "Завод "Електроважмаш" до акціонерного товариства "Турбоатом".

Читайте також: Електроважмаш можуть приєднати до Турбоатома - ФДМУ

За відкритими даними, чистий збиток "Електроважмашу" за 2020 рік становив 450,89 млн грн. Із 22 травня цього року держпідприємство перебуває у стані припинення, а 27 серпня воно повідомило про завершення процедури корпоратизації.

Завод "Електроважмаш" спеціалізується на розробці та виробництві потужних гідрогенераторів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, а також великих електричних машин постійного струму.

АТ "Турбоатом" (Харків) належить до найбільших підприємств світу з проєктування та виробництва турбін для теплових електростанцій, теплоелектроцентралей, атомних електростанцій, гідроелектростанцій, гідроакумулюючих електростанцій, гідравлічних затворів для ГЕС, ГАЕС і насосних станцій; іншого енергетичного обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-