Електроважмаш можуть приєднати до Турбоатома - ФДМУ

Електроважмаш можуть приєднати до Турбоатома - ФДМУ

Укрінформ
Фонд державного майна України ініціює приєднання акціонерного товариства «Завод «Електроважмаш» до акціонерного товариства «Турбоатом».

Про це стало відомо з оголошення на сайті ФДМУ про позачергові загальні збори акціонерів «Турбоатома», які мають відбутися 27 серпня в дистанційному режимі, передає Укрінформ.

Загалом у проєкті порядку денного шість питань: про затвердження ринкової вартості акцій Турбоатома, прийняття рішення про зміну типу товариства, внесення змін до статуту шляхом викладення його у новій редакції, внесення змін до внутрішніх положень товариства та прийняття рішення про приєднання АТ «Завод «Електроважмаш» .

Так, акціонерам пропонується затвердити ринкову вартість акцій - 1,95 грн за акцію, змінити повне найменування з акціонерного товариства «Турбоатом» на акціонерне товариство «Українські енергетичні машини» (скорочене найменування - на АТ «Укренергомашини»), змінити тип товариства з публічного на приватне.

Як повідомлялося, АТ «Турбоатом» (Харків) належить до найбільших підприємств світу з проєктування та виробництва турбін для теплових електростанцій, теплоелектроцентралей, атомних електростанцій, гідроелектростанцій, гідроакумулюючих електростанцій, гідравлічних затворів для ГЕС, ГАЕС і насосних станцій, іншого енергетичного обладнання.

ДП «Завод «Електроважмаш» (Харків) спеціалізується на розробці та виробництві потужних гідрогенераторів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, а також великих електричних машин постійного струму

Читайте також: ФДМУ очікує ₴1,7 мільярда від приватизації за пів року

Сто працівників Електроважмашу 1 березня 2021 року перекрили Московський проспект у Харкові, вимагаючи погасити зарплатні борги. Тоді керівник підприємства Віктор Бусько заявив, що заводу не вистачає приблизно 300 млн грн для повноцінної роботи підприємства.

2 березня колектив отримав гроші, заборговані за грудень 2020 року та січень 2021 року. Підприємство отримало понад 40 млн грн з різних джерел, у тому числі, від партнерів за продукцію, яка була поставлена раніше.

Кабінет міністрів 31 березня 2021 року ухвалив розпорядження, яким погодив пропозицію Фонду державного майна "щодо перетворення державного підприємства “Завод “Електроважмаш” (код згідно з ЄДРПОУ 00213121) в акціонерне товариство у процесі приватизації".

За відкритими даними, чистий збиток ДП "Електроважмаш" за 2020 рік становив 450,89 млн грн. З 22 травня цього року держпідприємство перебуває у стані припинення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-