ФДМУ очікує ₴1,7 мільярда від приватизації за пів року

ФДМУ очікує ₴1,7 мільярда від приватизації за пів року

Укрінформ
Фонд державного майна України за перше півріччя 2021 року очікує майже 1,7 млрд грн надходжень до держбюджету від приватизації державних підприємств.

Як передає Укрінформ, про це під час пресконференції на тему: «Приватизація + Демонополізація = Економічне зростання» розповів заступник голови Фонду державного майна України Костянтин Кошеленко.

«У 2020 році ми забезпечили майже 3 млрд грн надходжень до бюджету за рахунок приватизації. Це в 4 рази більше, ніж в 2019 році та у 8 разів за аналогічний період 2018-го. Станом на перше півріччя поточного року, надходження від приватизації вже склали більше 1 млрд грн», - зауважив посадовець.

Читайте також: Дмитро Сенниченко, голова Фонду держмайна

За його словами, за перші шість місяців було проведено 799 аукціонів, а загальна сума, яка очікується, складає 1,665 млрд грн. Зумовлено це тим, що процедура передбачає місяць на те, щоб укласти відповідний договір, та аналогічний час на сплату коштів до бюджету.

Збільшення аукціонів та пожвавлення процесу приватизації, як вважає Кошеленко, пов’язано із запуском інформаційного ресурсу ФДМУ, який допомагає інвесторам знайти всю необхідну інформацію про державну нерухомість.

«Це величезний прорив у порівнянні з тим, що було раніше. Адже раніше було 400 екземплярів чорно-білої газети про об’єкти приватизації. І потенційний інвестор, щоб отримати більше інформації про державний актив, повинен був платити хабарі. Зараз все прозоро», - додав заступник глави Фонду держмайна.

Як повідомляв Укрінформ, депутати у першому читанні підтримали законопроєкт про «приватизаційну» реформу, який спрямований на пришвидшення приватизаційних процесів шляхом удосконалення інституційного механізму приватизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-