Міністр енергетики ФРН запевнив у готовності інвестувати в зелену трансформацію України

Міністр енергетики ФРН запевнив у готовності інвестувати в зелену трансформацію України

Укрінформ
Федеральний міністр економіки й енергетики Німеччини Петер Альтмаєр запевнив у готовності ФРН інвестувати в зелену трансформацію України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він сказав на брифінгу в межах установчого саміту "Кримської платформи".

"Ми готові допомогти Україні, якщо йдеться про Угоду про приєднання до ЄС щодо питань кліматичних змін і енергетичних питань. Ми підтримуємо зелений перехід України. Ми готові співпрацювати якомога тісніше, коли мова йде про синхронізацію електричної та енергетичної систем України, електричної та енергетичної систем Євросоюзу і Німеччини задля позитивного і конструктивного врахування важливих інтересів України в цій сфері”, - зазначив Альтмаєр.

Він додав, що оскільки Німеччина є лідером у цій сфері й 46% енергії, яку споживають у країні, добута з відновлювальних джерел, багато німецьких компаній готові виходити на український ринок.

Читайте також: Данія надасть Україні близько мільйона євро на модернізацію систем теплопостачання

“Вони готові інвестувати у виробництво зеленого водню в Україні, що дуже позитивно позначиться на декарбонізації економіки”, - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві під час зустрічі міністрів енергетики України, Німеччини та США сторони обговорили загрози в реалізації проєкту "Північний потік-2" та реформування енергетичного сектору нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-