Данія надасть Україні близько мільйона євро на модернізацію систем теплопостачання

Данія надасть Україні близько мільйона євро на модернізацію систем теплопостачання

Укрінформ
Данія надасть Україні грант на суму близько 1 млн євро на модернізацію систем централізованого теплопостачання в рамках угоди про реалізацію українсько-данського енергетичного партнерства (UDEPP).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад і територій

Зазначається, що міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов і посол Королівства Данія Оле Егберг Міккельсен підписали угоду про реалізацію програми українсько-данського енергетичного партнерства.

"Угода передбачає консультаційну підтримку та технічну допомогу у впровадженні досвіду Королівства Данія щодо модернізації систем централізованого теплопостачання в Україні. Сума гранту складатиме 6,4 млн данських крон (близько 1 млн євро)", - повідомляє Мінрегіон.

Фото: minregion.gov.ua

Чернишов зауважив, що досвід Данії у сфері централізованого теплопостачання може бути корисним у розв'язанні проблем галузі в Україні.

Як повідомляє Міністерство енергетики України, Україна і Данія підписали нову угоду про співпрацю в рамках українсько-данської програми енергетичного партнерства у 2021-2026 роках. 

Угоду підписали у Вільнюсі міністр енергетики України Герман Галущенко та міністр закордонних справ Королівства Данія Йеппе Кофод.

Фото: kmu.gov.ua

"Угода між Міністерством енергетики України та Міністерством закордонних справ Королівства Данія стане новим етапом поглиблення міжурядової співпраці, яка буде зосереджена на зміцненні середовища для стійких енергетичних рішень та технологій, заснованих на данському досвіді та технічній допомозі, а також відкритті можливостей для компаній, що працюють із зеленою енергетикою. Данське енергетичне агентство в рамках співпраці зробить свій внесок у вигляді консультацій, технічної допомоги та взаємного навчання спеціалістів українського енергетичного сектору", - зазначають у Міненерго.

Читайте також: Кабмін перерозподілив кошти на оновлення інфраструктури водо- та теплопостачання

В ході підписання документа Галущенко наголосив, що вбачає значний потенціал для поглиблення співпраці України та Данії у розвитку відновлюваних джерел енергії та посиленні енергетичної безпеки. Очікується, що енергетичне партнерство з Данією сприятиме покращенню умов для впровадження новітніх екологічно чистих енергетичних технологій та залучення інвестицій у стійку енергетику в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-