Шмигаль: Домовленості з ФРН дозволять спрямувати для малого й середнього бізнесу €150 мільйонів

Шмигаль: Домовленості з ФРН дозволять спрямувати для малого й середнього бізнесу €150 мільйонів

Укрінформ
Денис Шмигаль під час зустрічі з Ангелою Меркель подякував за домовленість про перерозподіл незв’язаного фінансового кредиту уряду ФРН.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Укрінформ.

«Минулого року було домовлено про переспрямування невикористаної частини незв’язаного фінансового кредиту уряду ФРН Україні у розмірі 150 млн євро на підтримку малого й середнього бізнесу. Ми розвиваємо програму здешевлення кредитів для МСБ «Доступні кредити 5-7-9%». Вона надзвичайно успішна, і тисячі малих підприємців уже скористалися нею на суму більш ніж 2 млрд євро», - сказав Шмигаль.

Очільник українського уряду також висловив вдячність Німеччині за участь у започаткуванні міжнародної ініціативи COVAX, а також за пряму передачу Україні 1,5 мільйонів доз вакцини проти COVID-19.

«Наразі в Україні достатньо вакцин для всіх охочих. Ми робимо практично 1 мільйон щеплень щотижня й плануємо до кінця року провакцинувати щонайменше половину дорослого населення, аби убезпечити країну від подальших спалахів захворювання», - зазначив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Україна може отримати від ЄС €1,9 мільярда на підтримку бізнесу – Шмигаль

Шмигаль також підкреслив, що Україна цінує готовність Німеччини провести на своїй території Конференцію з питань реформ у 2023 році.

Своєю чергою Ангела Меркель запевнила, що Німеччина продовжить підтримку реформ в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у неділю перебуває в Україні.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-