Нацбанк анулював ліцензію фінкомпанії через відмову в проведенні перевірки

Нацбанк анулював ліцензію фінкомпанії через відмову в проведенні перевірки

Укрінформ
Національний банк України за результатами проведеної позапланової інспекційної перевірки ухвалив рішення про застосування до ТОВ “ФК “Фінком Кредит” заходу впливу у вигляді відкликання ліцензії на провадження діяльності із надання фінансових послуг. 

Як передає Укрінофрм, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Відповідне рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 19 серпня 2021 року. Департамент виїзних перевірок Національного банку у липні цього року ініціював позапланову інспекційну перевірку зазначеної фінансової установи.

Під час спроби її проведення було встановлено та зафіксовано факт відмови у проведенні перевірки, оскільки уповноважені особи Національного банку не були допущені до здійснення перевірки, та особа, уповноважена представляти інтереси фінансової установи, була відсутньою упродовж першого дня перевірки. Відмова небанківської фінансової установи у проведенні перевірки є підставою для застосування заходу впливу у вигляді відкликання ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Це передбачено вимогами чинного законодавства, зокрема статтею 381 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг». Рішення про застосування заходу впливу набирає чинності з 19 серпня 2021 року.

Читайте також: Нацбанк видав п'ятьом компаніям нові ліцензії

Із цього моменту фінансова компанія втрачає право здійснювати діяльність з надання фінансових послуг, що потребує відповідної ліцензії. Зокрема, втрачається право: укладати договори про надання фінансових послуг із клієнтами щодо виду фінансових послуг, на провадження яких була видана ліцензія та укладати договори про надання фінансових послуг, які мають як наслідок збільшення зобов'язань учасника ринку небанківських фінансових послуг перед клієнтами щодо виду фінансових послуг, на провадження яких була видана ліцензія.

Як повідомляв Укрінформ, із 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-