Нацбанк видав п'ятьом компаніям нові ліцензії

Нацбанк видав п'ятьом компаніям нові ліцензії

Укрінформ
Національний банк уніс до Державного реєстру фінансових установ ТОВ "Стелла Фінанс" та видав п'ятьом компаніям нові ліцензії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Національний банк уніс до Державного реєстру фінансових установ ТОВ "Стелла Фінанс". Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 6 серпня 2021 року.

На цьому ж засіданні Національний банк ухвалив рішення про видачу ліцензій на надання фінансових послуг: ТОВ "Стелла Фінанс" – трьох ліцензій на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу та на надання послуг з факторингу, ТОВ "ФК "Масон" – трьох ліцензій на надання послуг з фінансового лізингу, на надання гарантій та надання послуг з факторингу, ТОВ "ФК "Еліт Фінанс" – ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, ТОВ "Дірект Фінанс Інвест" та ПРАТ "СК "Залізничні Шляхи" – ліцензії на здійснення добровільного страхування сільськогосподарської продукції.

Читайте також: Небанківський фінринок поповнили три установи - НБУ

Страховий портфель ПРАТ "СК "Залізничні Шляхи" відповідно до останньої поданої страховиком звітності станом на 31 березня 2021 року переважно складався з добровільного страхування наземного транспорту (крім залізничного), частка страхових платежів за цим видом становить 91,6% страхового портфеля страховика. Обсяг страхових премій становив 2 829,0 тис. грн, частка ринку компанії за страховими преміями за ризиковими видами страхування становила 0,02% від загального обсягу.

Як повідомляв Укрінофрм, з 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-