Швейцарія запровадила санкції проти Білорусі

Швейцарія запровадила санкції проти Білорусі

Укрінформ
Федеральна рада Швейцарії оголосила про нові економічні санкції щодо Білорусі.

Про це повідомляється на сайті уряду Швейцарії, передає Укрінформ.

Як зазначається, заходи передбачають посилення контролю над торгівлею певними товарами, а також обмеження у фінансовому секторі.

Новий пакет економічних санкцій проти Білорусі ухвалено вслід за аналогічними рішеннями Європейського Союзу, затвердженими у червні.

На додаток до існуючого ембарго на озброєння і техніку, які можуть бути використані для внутрішніх репресій, Федеральна рада запроваджує санкції проти товарів, які можуть бути використані для стеження або перехоплення повідомлень через інтернет та телефонному зв'язку.

Нові санкції також обмежують торгівлю товарами та технологіями подвійного призначення, різними нафтопродуктами і хлористим калієм, а також товарами, що використовуються для виробництва або переробки тютюнових виробів.

Читайте також: Прем'єр Латвії: Білорусь веде гібридну війну проти Євросоюзу

У фінансовому секторі Федеральна рада запровадила обмеження на випуск певних фінансових інструментів і торгівлю ними, а також на надання кредитів і послуг страхування або перестрахування білоруському уряду і держорганам.

Крім мого, Федеральна рада ухвалила рішення про запровадження фінансових санкцій проти "Белаеронавігації", державного постачальника аеронавігаційних послуг.

«Швейцарія глибоко стурбована постійним погіршенням ситуації з правами людини в Білорусі та відсутністю діалогу між урядом і громадянським суспільством», - йдеться у заяві.

Уряд країни продовжує закликати Білорусь дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань в сфері прав людини, відзначили в Берні.

Читайте також: Австрія обурена затриманням двох журналістів у Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 9 серпня, у річницю президентських виборів у Білорусі, президент Джо Байден підписав указ про запровадження широкомасштабних санкцій проти режиму Лукашенка. Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США на виконання указу президента від 9 серпня 2021 року запровадило санкції проти 23 фізичних і 21 юридичної особи.

Велика Британія запровадила пакет нових торговельних, фінансових та авіаційних санкцій проти Білорусі у відповідь на «підрив демократії, що триває, та порушення прав людини режимом Лукашенка».

Також Канада запровадила секторальні санкції проти Білорусі через постійні порушення режимом Олександра Лукашенка прав людини.

Читайте також: Лукашенко може використати нелегалів як зброю проти України – аналітик

9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися президентські вибори. Відтоді у країні проходять масові протести проти фальсифікації результатів виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-