Лукашенко може використати нелегалів як зброю проти України – аналітик

Лукашенко може використати нелегалів як зброю проти України – аналітик

Укрінформ
Співкоординатор громадської ініціативи «Бурштиновий шлях», директор центру суспільних досліджень «Український меридіан» Дмитро Левусь не виключає, що Олександр Лукашенко може спрямувати через Україну потік нелегальних мігрантів, які зараз намагаються з території Білорусі потрапити до ЄС через Балтію.

Таку думку він висловив під час засідання міжнародного круглого стола в Укрінформі «Атака мігрантів. Нові форми гібридної агресії».

“Криза лише поглиблюватиметься, якщо країни Балтії зуміють вистояти проти використання (Білоруссю - ред.) зброї у вигляді мігрантів. Цю зброю, цих мігрантів з тих же країн Лукашенко разом з Росією може застосувати проти України. Цих мігрантів є вже критична маса. Якщо вона не піде до Європи через Балтію, то вони її проштовхуватимуть через Україну”, - сказав Левусь.

Читайте також: Навалу мігрантів до Литви організував Кремль, щоб вплинути на Брюссель - експерт

У цьому зв'язку він також висловився за зміну мінського майданчика для переговорів щодо врегулювання ситуації на Сході України. "Цього майданчика по переговорах щодо Донбасу вже не існує. У нас уже немає неупередженого майданчика", - переконаний експерт.

Як повідомлялося, останніми тижнями Литва стала об’єктом гібридної атаки з боку російських та білоруських спецслужб. Сотні свідомо скеровуваних з території Білорусі мігрантів щоночі намагаються перетнути литовський кордон. Мінськ збільшує кількість авіарейсів з Іраку, Сирії, Афганістану та інших країн, з яких прибувають мігранти. Уряд Литви оголосив екстремальну ситуацію та звинуватив білоруський режим у гібридній агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-