Ціни на нафту ростуть після істотного падіння напередодні

Ціни на нафту ростуть після істотного падіння напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок на торгах 5 серпня трохи підвищуються після істотного падіння днем ​​раніше на даних про зростання запасів палива у США.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 5 серпня становила 70,58 дол. за барель, що на 0,28% вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів 4 серпня ці контракти подешевшали на 2,8%, до 70,38 дол. за барель.

Ф'ючерси на WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до ранок 5 серпня перебували на рівні 68,36 дол. за барель, що на 0,31% вище підсумкового значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів зменшилася на 3,4%, до 68,15 дол. за барель, опустившись до закриття ринку нижче позначки у 70 дол. за барель вперше із 20 липня.

Трейдери скуповують сировину, що подешевшала після падіння вартості ф'ючерсів обох марок за підсумками попередньої сесії, зазначає агентство S&P Global Platts. Згідно з даними Міненерго США, запаси нафти у цій країні минулого тижня зросли на 3,6 млн барелів, що є максимальним стрибком з початку травня. Експерти, опитані S&P Global Platts, в середньому очікували зниження на 4 млн барелів.

Резерви бензинів у США зменшилися на 5,3 млн барелів, дистилятів - збільшилися на 800 тис. барелів, повідомило Міненерго. Аналітики очікували скорочення запасів бензину на 1,1 млн барелів, дистилятів - на 600 тис. барелів.

Тиск на нафтові ціни на цьому тижні чинить поширення у світі нового штаму COVID-19 "дельта", яке триває, що викликає у трейдерів побоювання з приводу перспектив попиту на паливо, особливо в Китаї, другій за величиною економіці світу.

"Ризики для попиту в Китаї залишаються темою номер один", - говорить аналітик Commerzbank Барбара Ламбрехт.

Вона зазначає, що деякі експерти вже почали переглядати прогнози ВВП країни на третій квартал на тлі нового спалаху коронавірусної інфекції.

Читайте також: Ціни на нафту стабілізувалися після падіння на понад 3%

"На нафтовому ринку присутня особлива нервозність, оскільки обмеження на пересування, введені для боротьби з коронавірусом, значно підривають попит на нафту", - говорить Ламбрехт.

Додатковим негативним фактором для ринку нафти стали опубліковані в середу дані дослідницької організації Automatic Data Processing (ADP), які вказали на несподіване уповільнення темпів зростання зайнятості у США в липні. Згідно з даними ADP, число робочих місць у приватному секторі економіки США минулого місяця збільшилося на 330 тис. Липневе зростання числа робочих місць стало мінімальним з лютого.

Завтра, 6 серпня, Міністерство праці США оприлюднить офіційні дані про безробіття в липні. За оцінками аналітиків, опитаних виданням MarketWatch, число робочих місць у економіці США минулого місяця збільшилося на 845 тис., а рівень безробіття знизився з 5,9% до 5,7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-