Ціни на нафту стабілізувалися після падіння на понад 3%

Ціни на нафту стабілізувалися після падіння на понад 3%

Укрінформ
Нафтові ціни на торгах 3 серпня стабілізувалися після падіння на більш ніж 3% за підсумками попередньої сесії.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 3 серпня становила 72,84 дол. за барель, що на 0,07% нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів 2 серпня ці контракти подешевшали на 3,3%, до 72,89 дол. за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) становила до ранку 3 серпня 71,2 дол. за барель, що на 0,08% нижче підсумкового значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів зменшилася на 3,6%, до 71,26 дол. за барель.

Трейдери побоюються, що швидке поширення нового штаму COVID-19 "дельта" в країнах Азії, включаючи Китай, змусить держави запровадити нові карантинні обмеження, що послабить відновлення економіки регіону й попит на нафту.

Читайте також: Нафта дешевшає після подорожчання на попередніх торгах

"Поширення штаму "дельта" стримує нафтовий ринок. Здається, споживання нафти в Азії почало послаблюватися, і ринок, ймовірно, консолідуватиметься до тих пір, поки у трейдерів не буде вже чіткої картини попиту", - зазначає економіст компанії Oversea-Chinese Banking Corp. Хоуі Лі.

Влада Індонезії, яка є найбільшим споживачем бензину в Азії, повідомила 2 серпня про продовження карантинних обмежень у низці регіонів до 9 серпня через високу захворюваність на COVID-19. З 3 по 25 липня, під час першої хвилі карантинних заходів, запроваджених у країні після появи штаму "дельта", Індонезія скоротила імпорт бензину майже на чверть, повідомляє агентство Bloomberg.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-