Нафта дешевшає після подорожчання на попередніх торгах

Нафта дешевшає після подорожчання на попередніх торгах

Укрінформ
Нафта дешевшає на торгах 2 серпня; тиск на котирування чинять побоювання з приводу поширення коронавірусу

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 2 серпня становила 74,69 дол. за барель, що на 0,95% нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів 30 липня ці контракти подорожчали на 0,4%, до 75,41 дол. за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до ранку 2 серпня знизилася на 0,84%, до 73,33 дол. за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на 0,5%, до 73,95 дол. за барель.

За минулу неділю кількість нових випадків зараження COVID-19 у Китаї, попри заходи влади, зросла на 55, повідомив у понеділок Держкомітет охорони здоров'я КНР. За його інформацією, в суботу було виявлено 53 такі випадки. Загалом за неділю кількість інфікованих у Китаї зросла на 98 осіб, 43 з них прибули з-за кордону.

Інфіковані всередині країни зафіксовані в провінціях Цзянсу, Хунань, Хубей, Шаньдун, Хенань, Хайнань, Юньнань і в Пекіні. Зростання кількості випадків захворювання експерти пов'язують з поширенням штаму "дельта".

Читайте також: Нафта дешевшає після підйому до двотижневих максимумів

Влада Нанкіна з населенням понад 9,3 млн осіб помістила в режим ізоляції сотні тисяч людей. Як повідомив у неділю телеканал "Ченнел Ньюс Ейша", влада КНР у спробах впоратися з новим спалахом COVID-19, джерелом якого стали робітники аеропорту Нанкіна, перевіряють на можливу наявність коронавірусу мільйони жителів країни.

"За вихідні з'явилося більше новин, які розчаровують, з приводу поширення штаму "дельта", - сказала головний виконавчий директор компанії Vanda Insights Вандана Харі, яку цитує агентство S&P Global Platts.

"Особливо тривожним для нафтових ринків є зростання кількості заражень у Китаї. Це другий за величиною споживач нафти в світі, і досі протягом кількох місяців країні вдавалося утримувати ситуацію з COVID-19 під контролем", - зазначила експерт.

Локдауни були також оголошені в Австралії, Таїланді і на Філіппінах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-