Керівництво АРМА відсторонили від посад та відправили під домашній арешт

Керівництво АРМА відсторонили від посад та відправили під домашній арешт

Укрінформ
Тимчасово виконуючого обов’язки голови Нацагентства України з питань виявлення та управління активами, одержаними від корупційних злочинів (АРМА), його заступника та начальника управління установи відсторонили від посад та відправили під домашній арешт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що це сталося після того, як працівники ДБР повідомили посадовцям про підозру у привласненні понад 400 тис. доларів США.

Крім того, суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Напередодні Державне бюро розслідувань у співпраці з Офісом генпрокурора та СБУ викрили факт зловживань керівництвом АРМА.

Читайте також: СБУ викрила нападників на заступника голови АРМА

За даними слідства, протягом серпня-грудня 2020 року тимчасово виконуючий обов’язки голови АРМА, його заступник, начальник управління установи у змові з адвокатами та фізичною особою заволоділи коштами, які були передані в управлінні АРМА.

"Вказані особи на підставі підроблених судових рішень безпідставно перераховували кошти на банківський рахунок фізичної особи, яка не мала до грошей жодного стосунку. Потім ці гроші розподілялись між учасниками групи", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила закон про реформу АРМА

Шістьом особам повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою, в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Вже підготовлені клопотання про обрання підозрюваним адвокатам та цивільній особі запобіжних заходів, які суд розгляне також сьогодні.

Слідство триває.

ДБР також перевіряє причетність вказаних осіб до кримінального правопорушення, пов’язаного відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили тимчасово виконуючому обов’язки голови АРМА, двом посадовцям відомства, двом адвокатам та ще одному громадянину про підозру щодо заволодіння 400 тисячами доларів з числа речових доказів.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-