СБУ викрила нападників на заступника голови АРМА

СБУ викрила нападників на заступника голови АРМА

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки України встановила і викрила осіб, відповідальних за замовне нанесення тяжких тілесних ушкоджень заступнику голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Володимиру Павленку.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

За попередньою інформацією, до нападу причетні три особи. Двоє із них – вихідці із кримінальних кіл.

Під час розслідування СБУ встановила, що замовники вимагали у виконавців не вбивати жертву, а налякати її через нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Зокрема, за показаннями затриманих, спочатку від них вимагали побити і відрізати заступнику голови АРМА вухо чи палець, а потім це “завдання” замінили на “всадити 2 кулі у руку і ногу”.

Злочинці отримали попередню оплату за вчинення злочину. Перший транш, який їм передали замовники, становив $20 тис.

Окрім грошей, затримані передали виконавцю інформацію про особу потерпілого, спосіб його життя, транспортні засоби, якими він користується, адресу проживання, місце роботи, графік та маршрут руху, а також іншу персональну інформацію.

У ході імітування обстановки злочину була підтверджена версія слідства: виконавець дістав зброю та здійснив імітацію пострілів у потерпілого.

Як повідомлялося, 2 червня цього року невстановлені на той час особи напали на заступника голови АРМА Володимира Павленка та здійснили кілька пострілів з вогнепальної зброї.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання фактичних виконавців і замовників на території Києва та Одеси.

Читайте також: СБУ викрила ще одну оборудку на Укрзалізниці

Трьом фігурантам провадження оголошено підозри за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Заходи із викриття зловмисників проводили Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та Печерське управління Нацполіції за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-