СБУ викрила ще одну оборудку на Укрзалізниці

СБУ викрила ще одну оборудку на Укрзалізниці

Фото
Укрінформ
Служба безпеки викрила корупційну схему у Криворізькій філії Укрзалізниці - посадовці штучно занижували вартість транспортних послуг держпідприємства в інтересах афілійованих бізнес-структур.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ. 

У межах кримінального провадження СБУ ініціювала проведення судово-економічної експертизи. Фахівці встановили, що оборудка завдала державі збитків на майже 7,5 млн грн.

За попередніми даними слідства, один з керівників філії організував механізм ухилення підприємців від сплати встановленої суми платежів за використання рухомого складу Укрзалізниці. Для реалізації схеми її учасники вносили недостовірні відомості до звітної документації.

Встановлено, що для перевезення вантажів одного з промислових підприємств посадовці виділяли платформи з додатковим технологічним обладнанням. При цьому до бухгалтерських документів вносили ціни як за експлуатацію звичайних вагонів, непризначених для транспортування промислової сировини.

Читайте також: СБУ викрила масштабне розкрадання дизпального на Укрзалізниці

Під час слідчих дій правоохоронці виявили документацію, яка підтверджує факти протиправної діяльності.

За матеріалами СБУ високопосадовцю структурного підрозділу держпідприємства повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Як повідомляв Укрінформ, раніше співробітники Служби безпеки України викрили схему постачання несертифікованої продукції для АТ «Укрзалізниця». Підприємство витратило понад 200 млн грн на матеріали для ремонту інтер’єру вагонів. Втім, придбана за державні гроші продукція не відповідає вимогам безпеки пасажирських перевезень.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-