Ціна питання в $400 тисяч: правоохоронці повідомили про підозру керівнику АРМА

Ціна питання в $400 тисяч: правоохоронці повідомили про підозру керівнику АРМА

Фото
Укрінформ
Правоохоронці повідомили тимчасово виконуючому обов’язки голови АРМА, двом посадовцям відомства, двом адвокатам та ще одному громадянину про підозру щодо заволодіння 400 тисячами доларів з числа речових доказів.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

“За процесуального керівництва прокурорів Офісу генпрокурора було повідомлено про підозру тимчасово виконуючому обов’язки голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів – АРМА, його заступнику, начальнику управління відомства, двом діючим адвокатам та громадянину за фактами заволодіння грошовими коштами організованою групою в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 ККУ)”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, посадовці АРМА, особи, які здійснюють адвокатську діяльність, та громадянин упродовж листопада-грудня 2020 року заволоділи майже 400 тис доларів, визнаними речовими доказами у ряді кримінальних проваджень та переданими в управління АРМА.

Як уточнюється, на підставі підроблених судових рішень вони перерахували ці гроші на банківські рахунки осіб, які не є учасниками кримінального провадження.

Наразі готується подання до суду про обрання цим 6 особам запобіжних заходів.

В свою чергу в СБУ уточнили, що кошти було виведено на підставі завідомо підробленого рішення Печерського суду м. Києва.

У ході обшуків за місцями роботи та фактичного проживання посадових осіб АРМА вилучено речові докази, що підтверджують факт протиправного заволодіння коштами, додали в СБУ.

Проведено тимчасові доступи та розкрито банківську таємницю щодо руху цих $395 тис. Також проведено аналіз телефонних з’єднань посадових осіб АРМА та інших причетних. В результаті підтверджено факти контактів та особистих зустрічей у періоди часу, які мають значення для кримінального провадження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Читайте також: В заступника голови АРМА Павленка стріляли, він поранений

Як повідомлялося, 19 липня у СБУ поінформували, що Служба безпеки України встановила і викрила осіб, відповідальних за замовне нанесення тяжких тілесних ушкоджень заступнику голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Володимиру Павленку.

2 червня цього року невстановлені на той час особи напали на заступника Голови АРМА Володимира Павленка та здійснили кілька пострілів з вогнепальної зброї.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання фактичних виконавців і замовників на території Києва та Одеси.

Тож трьом фігурантам провадження оголошено підозри за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Заходи із викриття зловмисників проводили Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та Печерське Управління Нацполіції за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-