Любченко розповів про п’ять точок зростання економіки

Любченко розповів про п’ять точок зростання економіки

Укрінформ
Міністерство економіки розробляє систему міжгалузевого балансу, в рамках якої визначило 5 точок зростання української економіки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

«У Міністерстві економіки розробляється система міжгалузевого балансу. Головна мета – це пошук точок росту, які при найменших інвестиціях можуть дати найбільший мультиплікаційний ефект. На сьогодні вибрано 5 таких стратегічних точок. Це близько 12 кодів виду економічної діяльності», – сказав Любченко.

За його словами, такий підхід дозволить спрямовувати державну підтримку на точки зростання економіки, які даватимуть найбільший ефект. Любченко повідомив, що Мінекономіки вже готове презентувати розроблену систему.

Читайте також: Рада ухвалила закон про стимулювання розвитку цифрової економіки

Як повідомлялося, на фоні покращення ситуації з пандемією, у другому кварталі 2021 року всі сектори економіки продемонстрували кращі темпи зростання, тому за підсумками року в уряді очікують на зростання економіки на понад 4%.

Читайте також: Україна отримає від МВФ $2,7 мільярда незалежно від кредитної програми - Милованов

За прогнозом Мінекономіки, валовий внутрішній продукт (ВВП) України за підсумками 2021 року зросте на 4,1% порівняно із 2020-им. Динаміка ВВП за перший квартал відповідає раніше прогнозованим тенденціям. Проте за підсумками другого кварталу 2021 року очікується, що ВВП вийде на позитивний тренд.

Читайте також: Держбюджет за І півріччя отримав «плюс» 35 мільярдів до плану – Прем’єр

За прогнозами Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), валовий внутрішній продукт України зростатиме у 2021 та у 2022 роках на 3,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-