Держбюджет за І півріччя отримав «плюс» 35 мільярдів до плану – Прем’єр

Держбюджет за І півріччя отримав «плюс» 35 мільярдів до плану – Прем’єр

Укрінформ
Державний бюджет України за перше півріччя 2021 року отримав 583 млрд грн, що на 35 млрд грн більше за план і на 63 млрд грн перевищує показники першої половини минулого року.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він нагадав, що пріоритетом роботи Кабінету Міністрів залишається відновлення економіки, покращення інвестиційного клімату і макроекономічна стабільність. Важливим аспектом останньої Шмигаль назвав прогнозованість дій влади і у цьому зв’язку подякував народним обранцям за підтримку запропонованої урядом Бюджетної декларації на наступні три роки.

Читайте також: ВВП цьогоріч зросте на 4,1% - Мінекономіки

“Така декларація ухвалюється вперше в історії України і демонструє відповідальний підрід влади до стратегії використання бюджетних коштів”, - наголосив урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня 2020 року Верховна Рада підтримала Державний бюджет на 2021 рік, яким передбачаються доходи в сумі 1 трлн 92 млрд грн, видатки — 1 трлн 328 млрд грн і дефіцит бюджету — на рівні 5,5% ВВП.

15 липня 2021 року парламент вирішив: взяти до відома Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки, схвалену постановою Кабінету Міністрів від 31 травня 2021 року, схвалити рекомендації Верховної Ради щодо бюджетної політики, доручити уряду підготувати та подати до Верховної Ради проєкт Закону України про Державний бюджет України на 2022 рік з урахуванням парламентських рекомендацій щодо бюджетної політики.

Читайте також: Марченко назвав пріоритети Бюджетної декларації

Серед пріоритетів бюджетної політики, визначених трирічною декларацією є, зокрема, посилення обороноздатності та безпеки держави, розвиток агропромислового комплексу, формування чистого та безпечного довкілля, розвиток адміністративних послуг та їх цифровізація, посилення енергонезалежності, створення ефективної та досконалої системи здійснення соціальної підтримки та пенсійного забезпечення населення, забезпечення якісної, сучасної, доступної й інклюзивної освіти, забезпечення якісного рівня медицини.

У Бюджетній декларації також містяться пропозиції стосовно змін до Податкового кодексу України, які стануть ресурсною базою для збільшення доходів держбюджету у середньостроковий період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-