ВР відхилила законопроєкт щодо зменшення промислового забруднення

ВР відхилила законопроєкт щодо зменшення промислового забруднення

Укрінформ
Верховна Рада відхилила законопроєкт "Про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності" (№4167).

Як передає кореспондент Укрінформу, за ухвалення проєкту закону у повторному першому читанні проголосували лише 193 народні депутати за мінімально необхідних 226.

"Рішення не прийнято. Закон відхилено", – сказав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Читайте також: Україні потрібно понад €100 мільярдів для зменшення викидів до 35% – Шмигаль

Законопроєктом встановлювався новий формат діалогу держави, бізнесу та громадськості у питаннях зменшення промислового забруднення.

Так, проєктом встановлювалися інтегровані підходи у питаннях дозвільної діяльності та контролю забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності на основі застосування найкращих доступних технологій та методів управління згідно з Директивою 2010/75/ЄС про промислові викиди.

Окрім цього, проєкт закону передбачав зміну підхід до здійснення замірів та розрахунків викидів забруднюючих речовин – з прив’язкою, наприклад, не до конкретної труби, з якої іде дим, а до технології, за якої не можна викинути більше, ніж заплановано.

Читайте також: Олігархічний бізнес має починати підготовку до змін у рамках зеленого курсу ЄС - Стефанішина

Також законопроєкт передбачав встановлення вимог щодо застосування підприємствами найкращих доступних технологій та методів управління.

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня парламент на повторному першому читанні не зміг ухвалити відповідний законопроєкт, після чого він був переданий на доопрацювання у профільний комітет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-