У посольстві США бачать серйозну налаштованість на покращення інвестклімату в Україні

У посольстві США бачать серйозну налаштованість на покращення інвестклімату в Україні

Укрінформ
Нещодавні дії уряду України свідчать про серйозну налаштованість на покращення інвестиційного клімату, переконані у посольстві Сполучених Штатів в Україні.

Про це заявив заступник глави місії посольства США Алан Перселл під час заходу “Стратегічний діалог: збільшення іноземних інвестицій в Україні”, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми вітаємо плани уряду України щодо приваблення інвестицій шляхом розвитку інфраструктури і зростання можливостей. Нещодавнє ухвалення закону про інвестиції і розвиток концепту Дія City сигналізує про те, що уряд серйозно налаштований на покращення інвестиційного клімату”, - зазначив Перселл.

Представник США додав, що Україна рухається вперед зі структурними реформами, і вони аплодують цим змінам. На його думку, у Східній Європі існує багато прикладів того, як реформоване і сприятливе ділове середовище призводило до зростання інвестицій.

Читайте також: Розвиток інвестклімату в Україні є одним із ключових пріоритетів – Мінекономіки

Водночас американський дипломат звернув увагу, що багато компаній не наважуються розглядати Україну як “цінне місце” для переміщення існуючих підприємств або створення нових.

“Вони посилаються на корупцію в судах, погану інфраструктуру, сильну приватну зацікавленість та занепокоєння щодо рейдерства, включаючи слабкий захист приватної власності, як на головні виклики для ведення бізнесу”, - зауважив він.

Читайте також: Шмигаль розраховує, що UkraineInvest сприятиме покращенню інвестклімату в країні

Перселл наголосив, що уряд США за допомогою USAID співпрацює із зацікавленими сторонами в уряді та приватному секторі заради формування й імплементації прогресивного інвестиційного порядку денного в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня міністр фінансів Сергій Марченко висловив оптимістичні очікування щодо отримання Україною наступного траншу за програмою МВФ, а також щодо продовження підтримки з боку США у фінансовій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-