Україна намагатиметься переконати Німеччину у небезпеці Nord Stream 2

Україна намагатиметься переконати Німеччину у небезпеці Nord Stream 2

Укрінформ
Українська делегація під час візиту до Берліна порушить питання загрози, яку становить для Європи проєкт "Північний потік-2".

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні українська делегація в Берліні, де заплановані переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель та міністром економіки Петером Альтмаєром. Українська сторона буде порушувати питання "Північного потоку-2" і вкотре намагатися переконати німецьких партнерів, що цей геополітичний проєкт Кремля становить загрозу не тільки Україні, а і Європі", - написав Вітренко.

Читайте також: Зеленський: Ми не розділятимемо питання Nord Stream 2 і безпеки

Він додав, що як керівник НАК підтримуватиме українську сторону в переговорах галузевою експертизою.

Як повідомлялося, заступник глави Офісу Президента Ігор Жовква вважає, що "Північний потік-2" все ще має шанси бути зупиненим, і Україна й надалі вестиме переговори з західними партнерами.

Президент України Володимир Зеленський під час майбутньої зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель має намір обговорити загрозу безпеці України та всієї Європи через будівництво газопроводу «Північний потік – 2» і наполягатиме на пріоритетності питань безпеки над економічною доцільністю.

Читайте також: Берлін наполягає на збереженні транзиту газу через Україну

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін на форумі «Україна 30. Міжнародна політика» заявив, що українська сторона під час перемовин з Німеччиною і США щодо гарантування енергетичної безпеки нашої країни у разі добудови «Північного потоку-2» наполягатиме на дотриманні Газпромом енергетичного законодавства ЄС.

Газогін "Північний потік-2" розрахований на постачання 55 млрд кубометрів газу щороку з РФ до Німеччини, має протяжність 1234 км. У грудні 2019 року у зв'язку із санкціями США з проєкту вийшла низка західних компаній, зокрема припинило роботи судно-трубоукладник, що унеможливило добудову вчасно. Відтоді російська сторона намагається завершити проєкт самотужки.

Проти завершення проєкту виступають Україна, Польща, країни Балтії тощо. Проти нього також постійно виступає Європарламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-