Берлін наполягає на збереженні транзиту газу через Україну

Берлін наполягає на збереженні транзиту газу через Україну

Укрінформ
Німеччина зацікавлена в збереженні Україною ролі транзитера газу безвідносно до запуску трубопроводу «Північний потік-2».

Про це сказав офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт на брифінгу 9 липня, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Для нас центральне значення має питання збереження Україною статусу країни-транзитера газу і після запуску «Північного потоку-2», - запевнив речник.

Читайте також: Конгрес здатний змусити Байдена посилити санкції проти Nord Stream 2 – Гербст

Він висловив сподівання, що обидві сторони - Росія і Україна - будуть дотримуватися чинного транзитного договору, а по завершенні терміну його дії - продовжать надалі.

За словами Зайберта, канцлер ФРН Ангела Меркель «напевно обговорить цю тему з українським Президентом».

Водночас речник підтвердив, що Берлін продовжує переговори з Вашингтоном з приводу будівництва проєкту газогону «Північний потік 2», щодо якого погляди сторін не збігаються.

Читайте також: Nord Stream 2 посилює залежність Євросоюзу від Росії - прем’єрка Литви

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський раніше наголосив, що планує 12 липня під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорити питання енергетичної безпеки та «Північного потоку-2».

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнінін у свою чергу зазначав, що українська сторона під час перемовин з Німеччиною і США щодо гарантування енергетичної безпеки України у разі добудови «Північного потоку-2» наполягатиме на дотриманні «Газпромом» енергетичного законодавства ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-