Міністр економіки розповів про перспективи співробітництва з Литвою

Міністр економіки розповів про перспективи співробітництва з Литвою

Укрінформ
Перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Олексій Любченко розповів про зустрічі українських міністрів, які перебувають зараз у Вільнюсі, з литовськими колегами, з представниками литовського бізнесу і про перспективи економічного співробітництва.

Про це він повідомив кореспонденту Укрінформу в кулуарах 4-ї Міжнародної конференції з питань реформ в Україні.

«Сьогодні були зустрічі з представниками литовського уряду, ми з колегами презентували реформи в Україні. Дуже цікавим виявилося спілкування з литовським міністром фінансів (Гінтаре Скайсте - ред.), вона познайомила зі своєю командою. Ми обмінялися досвідом взаємодії з міжнародними донорами, досвідом управління держборгом, розглядали питання інвестиційної привабливості. Запросили їх в Україну, щоб продовжити спілкування. Увечері зустрічаємося з литовським бізнесом - 25 представників провідних компаній країни. Після цього можна буде говорити докладніше, чого вони від нас чекають, і що ми їм можемо запропонувати», - сказав Любченко.

Він підкреслив, що Україна - це велика країна, в якій є багато секторів для інвесторів. «Ми сьогодні маємо інфраструктурні парки як проєкти, ми маємо інвестнянь, для цього є хороша законодавча база. 20 млн. євро - і Welcome. Хочу уточнити, що ми зараз ще визначимо, в які сфери запрошуємо інвестувати, можливо, навіть аж до звільнення від податків. Наприклад, якщо говорити про технопарки. Якщо це щось нове, технологічне, важливе, чого немає в Україні», - додав Любченко.

Віцепрем'єр також навів як приклад таку сферу, як «зелена енергетика», в якій Україна взяла на себе «серйозні зобов'язання по тарифу», і принципова позиція уряду - виконувати їх. «Можу навести приклад проєкту альтернативної енергетики в Україні. Чорнобильська зона, є поля. Можна вирощувати зернові культури, переробляти їх в біогаз, з нього робити електроенергію. Ми будемо підтримувати такого роду складні проєкти», - зазначив Любченко.

Читайте також: У МВФ назвали три головні напрями структурних реформ в Україні

Як повідомлялося, 7-8 липня в Президентському палаці і в приміщенні Литовського Сейму проходила 4 Міжнародна конференція з питань реформ в Україні.

На ній перший віцепрем'єр - міністр економіки України Олексій Любченко брав участь у дискусійній панелі «Бізнес-середовище та інвестиційний клімат». Крім нього в дискусії були задіяні міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський; міністр енергетики Герман Галущенко; голова НБУ Кирило Шевченко, а також регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі; директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне.

Як заявив у заключному слові на 4-й Міжнародній конференції віцепрезидент Швейцарської Конфедерації Іньяціо Кассис, п'ята Міжнародна конференція з питань реформ в Україні відбудеться 4-5 липня 2022 року в швейцарському місті Лугано за участю представників української влади всіх рівнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-