У очільника БЕБ не обов'язково має бути досвід правоохоронної діяльності — Гетманцев

У очільника БЕБ не обов'язково має бути досвід правоохоронної діяльності — Гетманцев

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев не бачить в ролі очільників Бюро економічної безпеки ні чинне, ні минуле керівництво Державної фіскальної служби або інших правоохоронних органів.

Як передає Укрінформ, про це він розповів в інтерв’ю Укрінформу. 

"Конкурсна комісія сформована і стала до роботи під керівництвом радника керівника Офісу Президента Тимофія Милованова, і 7 липня спливає строк подання документів на конкурс. Регламент роботи комісії складений відповідно до закону, який ми прийняли, тому процес іде досить виважено, нормально. У строках можливо і стануться збої, але, сподіваюся, вони не будуть критичними. Тож до 25 вересня з призначенням директора – Бюро має розпочати роботу", - сказав Гетманцев.

Він наголосив, що особисто не бачить у ролі очільників БЕБ ні чинне, ні минуле керівництво Державної фіскальної служби або інших правоохоронних органів, що займалися економікою.

Читайте також: Директор БЕБ повинен мати досвід правоохоронної діяльності - Американсько-Українська ділова рада

"Мій дворічний досвід роботи в комітеті доводить, що фіскальні органи, на жаль, мають певні традиції, які не хотілося б щоб були успадковані новим органом", - зазначив Гетманцев.

Він зауважив, що очільник БЕБ не обов'язково мусить мати досвід правоохоронної діяльності.

"У директора БЕБ будуть заступники, от вони повинні бути з таким “правоохоронним” досвідом. Найімовірніше, на посаду керівника БЕБ варто призначити людину з юридичною освітою і практикою, бо мова про права людини, про знання основ юридичної відповідальності", - сказав Гетманцев.

Читайте також: До комісії з відбору керівника Бюро економічної безпеки уряд делегував трьох міністрів

Або ж економіста, додав голова комітету. "Однак не хочу жодним чином впливати на комісію у цьому питанні. Головне – щоб людина, яку оберуть, не викликала роздратування передовсім у бізнесу та суспільства. І в жодному разі, щоб кандидат не фігурував у порушених кримінальних справах", - сказав він.

За його словами, документи на очільника БЕБ подали вже шість осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2021 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову про утворення Бюро економічної безпеки України, на яке покладаються завдання із протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-