Суд призупинив дію припису НАЗК про розірвання контракту з Вітренком

Суд призупинив дію припису НАЗК про розірвання контракту з Вітренком

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) зупинив дію припису Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) від 1 липня на адресу наглядової ради НАК «Нафтогаз України» щодо припинення контракту з головою правління компанії Юрієм Вітренком.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Згідно з повідомленням, таке рішення суд ухвалив 5 липня в порядку забезпечення позову Вітренка про скасування припису НАЗК.

"Рішення ОАСК логічно узгоджується із висновками міжнародної юридичної компанії, які є у розпорядженні Нафтогазу та свідчать, що НАЗК діяло з очевидними порушеннями закону. У випадку виявлення порушень, на які посилається нацагентство, та для припинення трудового договору з головою правління компанії, воно мало звернутися до суду, а не спрямовувати припис до наглядової ради Нафтогазу, чи до будь-якого іншого адресата", - прокоментували рішення суду в Нафтогазі.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 28 квітня звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК "Нафтогаз України", призначивши на цю посаду Вітренка.

Голова НАЗК Олександр Новіков 14 червня вніс уряду припис про усунення порушень ст. 26 Закону "Про запобігання корупції", у якому вимагається скасувати як незаконні пункти 8 та 9 розпорядження уряду № 370-р, згідно з якими обрано та призначено Вітренка головою правління НАК "Нафтогаз України" і підписано з ним контракт, а також порушити питання щодо припинення строку дії контракту з головою правління НАК як незаконного.

Читайте також: Шмигаль пояснив судову тяганину навколо призначення Вітренка

Вітренко заявив, що оскаржуватиме припис НАЗК у судовому порядку як незаконний та упереджений.

Міністр юстиції Денис Малюська зауважив, що на момент ухвалення розпорядження про призначення Вітренка Кабмін виконував повноваження не лише загальних зборів акціонерів НАК "Нафтогаз України", а й наглядової ради.

16 червня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль звернувся з позовом до ОАСК, у якому просить скасувати припис, винесений йому Національним агентством з питань запобігання корупції від 14 червня щодо Вітренка.

18 червня Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши заяву про забезпечення позову, задовольнив її та ухвалив зупинити дію припису НАЗК до набрання законної сили рішенням у справі за позовом Прем'єр-міністра до Нацагентства.

НАЗК 1 липня направило припис голові наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Клер Споттісвуд з вимогою припинити контракт з головою правління компанії Юрієм Вітренком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-