В Україні запровадять базу даних споживачів природного газу

В Україні запровадять базу даних споживачів природного газу

Укрінформ
Верховна Рада спростила механізм приєднання об’єктів замовника до газотранспортної або газорозподільної системи, а також впровадила в Україні базу даних споживачів природного газу.

Відповідний законопроєкт № 4578-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо окремих питань приєднання до газотранспортної або газорозподільної системи» у другому читанні та в цілому підтримав 261 народний депутат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Метою прийняття закону є підвищення ефективності використання газової інфраструктури та спрощення процедур приєднання до газових мереж, якими володіють суб’єкти природних монополій.

Читайте також: Тарифи на електроенергію не зростуть до 1 серпня - рішення уряду

Документ передбачає внесення до Закону «Про ринок природного газу» змін, спрямованих, зокрема, на скасування встановленого обов’язкового поділу приєднання на типи, зміну підходів з визначення плати за приєднання та унормування строків виконання заходів з приєднання.

Документ спрямований на захист заявників від протиправних дій та бездіяльності з боку операторів газотранспортної або газорозподільної системи.

Крім того, документом внесено зміни до Закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», якими впроваджується інструмент державного контролю за використанням ресурсів імпортованого природного газу і природного газу власного видобутку. Йдеться про створення Інформаційної бази даних споживання природного газу.

Читайте також: РНБО анулювала 9 ліцензій недобросовісних надрокористувачів

«Проєкт закону України матиме позитивний вплив на ринкове середовище, оскільки запроваджує прозорий і недискримінаційний підхід під час приєднання об’єктів замовників до газових мереж», - йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-