РНБО анулювала 9 ліцензій недобросовісних надрокористувачів

РНБО анулювала 9 ліцензій недобросовісних надрокористувачів

Укрінформ
Рішенням Ради національної безпеки і оборони було анульовано чотири ліцензії з видобутку титану, три з розробки вуглеводню і дві з розробки рудних родовищ.

Як передає Укрінформ, про це сказав секретар Радбезу Олексій Данілов на брифінгу після завершення засідання, повідомляє сайт РНБО.

"Рішенням РНБО з метою захисту економічних інтересів держави було анульовано у недобросовісних надрокористувачів раніше видані ліцензії: 4 ліцензії на видобуток титану; 3 – на розробку і видобуток вуглеводнів; 2 ліцензії на розробку рудних родовищ", - повідомив він.

Секретар РНБО наголосив, що влада починає наводити лад у сфері користування надрами, видачі ліцензій, як і обіцяв Президент Володимир Зеленський.

Крім того, на засіданні РНБО було заслухано доповідь голови Державної служби геології та надр стосовно стану виконання рішення РНБО від 19 березня 2021 року «Щодо стану справ у сфері надрокористування» (уведеного в дію Указом Президента України від 25 березня 2021 № 122).

Читайте також: Надра і контрабанда: РНБО хоче заслухати звіт керівника Держгеонадр

«Хочу зазначити, що маємо перші позитивні результати реалізації рішення Ради нацбезпеки і оборони, і не по лінії відомства Опімаха, а зі сторони представників великого бізнесу, яких ми поки не називаємо олігархами», - сказав Данілов та додав, що «вперше за всі 30 років Незалежності сталася подія, яка, як ми сподіваємося, набуде прецедентного характеру» .

Він наголосив, що державі добровільно було повернуто дві ліцензії на видобуток природного газу і добування сирої нафти, йдеться про компанії ТОВ «ГЕО АЛЬЯНС ТАРАНУШИНСЬКЕ» (Харківська область) і ТОВ. «ГЕО АЛЬЯНС ПІВДЕННО-ОРІЛЬСЬКЕ» (Дніпропетровська область).

Читайте також: В Україні розпочався аудит надр - Зеленський

«Хоча засновники цих компаній знаходяться на всім нам добре відомих островах, держава вітає подібні ініціативи «українських кіпріотів», і закликає інших представників великого бізнесу наслідувати такий приклад і бути відповідальними нардрокористувачами», - підкреслив він.

Як повідомлялося, РНБО ввела санкції проти проти Дмитра Фірташа та Павла Фукса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-