ДФС вилучила майже мільйон літрів контрафактного бензину на 26 млн

ДФС вилучила майже мільйон літрів контрафактного бензину на 26 млн

Фото
Укрінформ
Співробітники Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури виявили і вилучили майже 950 000 літрів бензину вартістю 26 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДФС

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановили, що на одній із АЗС у Києві невстановлені особи здійснюють збут незаконно виготовлених паливо-мастильних матеріалів, які не відповідають діючим вимогам ДСТУ.

На підставі ухвал районного суду м. Києва співробітники ГУ ДФС провели ряд санкціонованих обшуків на території Київської, Чернігівської областей та м. Києва на автозаправних станціях, які використовуються для ведення господарської діяльності товариств та в нежитлових приміщеннях.

В результаті обшуків виявлено бензин різних марок у кількості майже 950 000 літрів, відібрано зразки паливно-мастильних матеріалів для подальшого проведення експертного дослідження та вилучено фінансово-господарські документи. Орієнтовна вартість виявлених паливно-мастильних матеріалів становить понад 26 млн гривень, повідомляє пресслужба ДФС.

Голова ДФС Вадим Мельник зазначив, що тіньові ринки є загрозою економічній безпеці держави. За його словами, співробітники ДФС завдяки аналітичним можливостям служби виявляють будь-які тіньові схеми на ринку паливно-мастильних матеріалів. Так, за перший квартал 2021 року співробітники податкової міліції виявили контрафактного палива майже на 500 млн грн. “Служба не дозволить обкрадання держави та кожного з громадян України. Впевнений, що вже у середньостроковій перспективі ми здатні звести нанівець існування ринку контрафактного пального, що дозволить бюджету отримати додаткові надходження і стимулювати розвиток легального бізнесу”, - зазначив голова ДФС.

Повідомляється, що планується проведення експертного дослідження відібраних зразків нафтопродуктів, а також накладення арешту на вилучені паливно-мастильні матеріали. Вилучені документи визнані речовими доказами та долучені до матеріалів кримінального провадження.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський підкреслював важливість вирішення проблеми нелегальних АЗС і НПЗ. Наприкінці березня в рамках операції "Акциз 2021" ДФС вилучила незаконно вироблене паливо в Кіровоградській області на суму 34 млн гривень.

Читайте також: Ціни на пальне знизяться за умови, що з ринку зникнуть недоброчесні компанії - ДФС

На початку квітня Кабінет Міністрів і Нафтогазова асоціація України підписали Меморандум про наміри щодо створення сприятливого середовища, розвитку добросовісної конкуренції на ринку нафтопродуктів України і задоволення потреб споживачів на період карантину та обмежень.

Фото: Державна фіскальна служба України, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-