Ціни на пальне знизяться за умови, що з ринку зникнуть недоброчесні компанії - ДФС

Ціни на пальне знизяться за умови, що з ринку зникнуть недоброчесні компанії - ДФС

Відео
Укрінформ
Ціни на пальне знизяться за умови, що з ринку зникнуть недоброчесні компанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник, посилаючись на розмови з представниками легального бізнесу.

Він нагадав, що на початку квітня був підписаний меморандум, що визначає боротьбу з тіньовими ринками важливим напрямом роботи Кабінет Міністрів України. Ключову роль у виконанні урядових зобов’язань взяла на себе Державна фіскальна служба України.

За словами Мельника, "економічна безпека є складовою безпеки держави в цілому. Тому тіньові ринки є викликом, на який ми реагуємо швидко і жорстко. Сьогодні нашу увагу сфокусовано на ринку пально-мастильних матеріалів. “Тіньовики” виявляють неабияку винахідливість, розробляючи схеми обкрадання держави, а відтак - і кожного з нас".

Він також прокоментував поширене на його сторінці відео щодо функціонування тіньового ринку палива в Україні та заходах протидії йому: "На відео ви побачите, як через застосування таких “схем” державний бюджет щомісяця недоотримує мільярди гривень. Проте аналітичні можливості служби дозволяють нам виявляти будь-які тіньові схеми на ринку палива. Про ефективність такого підходу говорять результати роботи ДФС протягом першого кварталу цього року, які я наводив нещодавно".

Читайте також: В Україні зростає частка АЗС, які продають фальсифіковане пальне - експерт

За словами голови ДФС, "представники легального бізнесу під час нашого спілкування неодноразово заявляли про свою готовність знизити ціни на пальне. Але за умови, що з ринку зникнуть недоброчесні компанії. Тому спільні зусилля ДФС та бізнесу спрямовані на побудову економіки, при якій бізнес заробляє, сплачує зарплати та збагачує країну. На відміну від “тіньовиків”, схема нашої роботи проста: гроші мають повернутися у бюджет, зловмисники - піти на лаву підсудних. Робота триває".

Як повідомлялося, за перший квартал 2021 р. ДФС вилучила з незаконного обігу понад 15 тис. тонн палива на суму більш як 500 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-