Уряд затвердив порядок використання бюджетних коштів на відновлення євроколії

Уряд затвердив порядок використання бюджетних коштів на відновлення євроколії

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проєктування та виконання робіт з відновлення залізничної колії європейського зразка від станції Чоп до станції Ужгород.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 14 квітня.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Проєктування та виконання робіт з відновлення залізничною колії європейського зразка шириною 1435 мм від станції Чоп до станції Ужгород з доведенням до перону залізничного вокзалу Ужгород».

Кошти будуть використані на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт об’єктів залізничної інфраструктури, проєктування та здійснення авторського і технічного нагляду, придбання матеріалів та устаткування, на утримання служб замовника, інженерно-консультаційні послуги та інші витрати. Розпорядником коштів визначено Міністерство інфраструктури України, а одержувачем – АТ «Укрзалізниця».

Зазначається, що у державному бюджеті на 2021 рік на відновлення євроколії від станції Чоп до станції Ужгород передбачено 5 млн грн. За словами Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, реконструкція евроколії дозволить створити в Ужгороді вузол пересадки з українських колій на європейські.

"Така колія була демонтована у 1991 році, тому дуже символічно, що на 30 рік незалежності ми починаємо її відновлення, і Україна стане ближчою до Європи в прямому сенсі цього слова", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Євроколію від Ужгорода до кордону почнуть відновлювати у 2021 році

Як повідомлялося, у державному бюджеті на 2021 рік також передбачено 4,5 млрд грн на закупівлю 100 нових пасажирських вагонів АТ "Укрзалізниця" та розвиток залізничної інфраструктури для покращення пасажирського сполучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-