ЄБРР торік надав понад €3,5 мільйона від донорів на нефінансову підтримку бізнесу в Україні

ЄБРР торік надав понад €3,5 мільйона від донорів на нефінансову підтримку бізнесу в Україні

Укрінформ
Обсяги нефінансової підтримки від донорів, наданої у 2020 році Європейським банком реконструкції та розвитку українському малому й середньому бізнесу, перевищили 3,5 мільйона євро.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час щорічного медіа-бранчу ЄБРР повідомила керівник департаменту підтримки і розвитку малого та середнього бізнесу міжнародної фінансової інституції Катерина Рігг.

Йдеться про заходи, не пов’язані з кредитуванням чи прямим фінансуванням виробничої діяльності підприємств, - консалтингові й консультаційні послуги, навчання, підвищення кваліфікації кадрів тощо.

“2020 рік був доволі складним. Проте ми змогли вчасно зорієнтуватися й почати допомагати бізнесу із урахуванням нових обставин. Завдяки тому, що на деякі сучасні інструменти ми звертали увагу ще до минулого року, коли виникла необхідність переходити з офлайнрежиму в онлайн. Тож і були готові до цього”, - розповіла посадовиця ЄБРР.

Вона нагадала, що, поміж іншого, банк надає класичні консалтингові послуги. І працює майже з усіма галузями української економіки. За винятком фінансових установ, військово-промислового комплексу, тютюнового, грального, страхувального бізнесу, виробництва міцних алкогольних напоїв.

“Працюємо по всій території України. Підтримуючи представників малого й середнього бізнесу, поміж іншого, забезпечуємо особистий та професійний розвиток представників українських консалтингових компаній. Відповідну підтримку в Україні надаємо понад 10 років. І щороку можемо підтримати у такий спосіб приблизно 150-170 консалтингових проєктів”, - розповіла Катерина Рігг.

Читайте також: У ЄБРР назвали перспективні проєкти в Україні

Водночас вона нагадала, що представників малого й середнього бізнесу в рази більше. Звідси — намагання пропонувати ринку універсальний продукт. Аби якомога більше підприємців мали доступ до інформації, до знань та експертів. Серед таких інструментів, які ЄБРР почав розвивати ще до 2020 року, за словами пані Рігг, чільне місце належить секторальній підтримці.

“Приміром, ми розробили “Дорожню мапу” для туристичної галузі, продовжуємо співпрацю з сільським господарством. Крім секторальної підтримки, допомагаємо представникам бізнесу виходити на нові ринки, розвиваємо онлайнплатформу експертних рішень “Мережа”, - уточнила вона.

Завдяки цій платформі українські підприємці можуть безоплатно отримати професійну експертизу своєї дільності та бізнес-планів.

За словами Катерини Рігг, ці інструменти й надали ЄБРР можливість продовжувати підтримку малого й середнього бізнесу в Україні, практично не зупиняючись на карантин і локдауни.

Європейський банк реконструкції та розвитку, акціонерами якого є 64 країни та 2 міжнародні організації, підтримує розвиток ринкової економіки і демократії. Зокрема, діяльність ЄБРР сприяє створенню у країнах-реципієнтах нових робочих місць, підвищенню загального рівня кваліфікації співробітників, зростанню виробничих потужностей.

Фінансування програм забезпечують донори: Європейський Союз, уряд США (у рамках Фонду сприяння малому бізнесу ЄБРР) та уряд Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-