У ЄБРР назвали перспективні проєкти в Україні

У ЄБРР назвали перспективні проєкти в Україні

Фото
Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) зацікавлений у розвитку інфраструктури та співпраці з публічним сектором в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів за підсумками зустрічі міністра фінансів Сергія Марченка з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо.

Оділь Рено-Бассо зазначила, що у подальшій співпраці з ЄБРР важливим питаннями будуть підтримка Банком реалізації проєктів у публічному секторі, збільшення рівня інвестицій для впровадження проєктів модернізації й подальшого розвитку транспортної інфраструктури в Україні, підтримки енергетичного сектору та інших важливих проєктів.

Марченко наголосив, що співпраця з ЄБРР є дуже важливим ключем у розвитку різних сфер України.

Він зазначив, що в Україні зацікавлені у якнайшвидшій стабілізації ринку енергетики і додав про можливість випуску облігацій, гарантованих державою на міжнародних ринках капіталів, для покриття боргу перед виробниками альтернативної енергії у першому півріччі 2021року.

«У минулому році під час пандемії ми мали ряд карантинних заходів, проте ми змогли укласти угоди щодо важливих проектів таких як: «Проект розвитку АТ «Укрпошта» (Логістична мережа та Сільське відділення)» та «Розвиток транс’європейської транспортної мережі». Також я хочу подякувати ЄБРР за проєкти з підтримки ліквідності ДП «Украерорух» та АТ «Укрзалізниця», - сказав міністр фінансів.

Крім того, на зустрічі було обговорено тему приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що є першим кроком на шляху входження ЄБРР до капіталу банку.

«На розгляд Кабінету Міністрів України вже подано законопроєкт про приєднання Ощадбанку до системи гарантування вкладів фізичних осіб, ми очікуємо на швидку реакцію. Також найближчим часом планується подати на схвалення уряду Стратегію розвитку Ощадбанку на 2021-2024 роки», - сказав заступник міністра фінансів Юрій Драганчук.

Читайте також: Шмигаль закликав ЄБРР долучатися до нових проєктів в Україні

Як повідомлялося, у 2020 році через пандемію коронавірусу COVID-19 темпи реалізації проєктів, які підтримуються ЄБРР, сповільнилися порівняно з 2019 роком. Незважаючи на це, завдяки ефективній співпраці Української сторони та ЄБРР у 2020 році було укладено угоди обсягом 643,5 млн євро у різних секторах.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-