ДПС готова забезпечити ефективну співпрацю з Бюро економічної безпеки - Любченко

ДПС готова забезпечити ефективну співпрацю з Бюро економічної безпеки - Любченко

Укрінформ
Державна податкова служба України має намір забезпечити ефективну співпрацю з новоствореним Бюро економічної безпеки для зменшення тіньового сектору економіки та усунення нечесної конкуренції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Державної податкової служби України.

«Ми постійно чуємо від бізнесу про незахищеність від свавілля різних державних силових структур. У той же час в державі діють усталені тіньові економічні об’єднання, що вже фактично перетворились на справжні злочинні угрупування в економічній сфері», - наголосив голова ДПС Олексій Любченко.

На його переконання, створення Бюро економічної безпеки в тому вигляді і з тими завданнями та повноваженнями, як це передбачає закон, убезпечить бізнес від необґрунтованого силового втручання у його діяльність, натомість державна правоохоронна система зосередиться на ефективній протидії організованій злочинній діяльності в економічній сфері, а також викритті та притягненні до відповідальності осіб, що таку діяльність очолюють.

Читайте також: Бюро економічної безпеки зможе запрацювати не раніше, ніж через пів року – голова ДФС

«Зі свого боку Державна податкова служба України має намір забезпечити ефективну співпрацю з новоствореним правоохоронним аналітичним органом для зменшення тіньового сектору економіки та усунення нечесної конкуренції, яка заважає працювати сумлінним платникам податків», - підкреслив Любченко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 22 березня підписав Закон «Про Бюро економічної безпеки України» № 1150-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 28 січня 2021 року.

Документом передбачається, що Бюро економічної безпеки буде утворено як центральний орган виконавчої влади, на який покладається протидія правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави.

Законом визначаються завдання та повноваження цього органу, контроль за його діяльністю, правовий статус, обов'язки та відповідальність працівників, а також основи співпраці Бюро з іншими установами, підприємствами, організаціями.

Читайте також: Бюро економічної безпеки України: крок уперед чи зміна декорацій?

Як зазначається в пояснювальній записці, ухвалення закону посилить ефективність правоохоронних органів у сфері формування та використання фінансових ресурсів держави та її економічної безпеки. Як наслідок, це має зменшити тіньовий бізнес в Україні та збільшити надходження податків та зборів, оптимізувати структури правоохоронних органів, матеріально-технічну базу та скоротити загальну кількість працівників, що протидіють злочинності у сфері фінансів.

Документом передбачається ліквідація податкової міліції з дня прийняття рішення Кабінетом Міністрів про початок діяльності Бюро економічної безпеки України, але не пізніше 6 місяців з дня набрання чинності Закону «Про Бюро економічної безпеки України».

Фото: ДПС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-