Кубраков – про антикорупційну реформу в Укравтодорі: З неготовими до змін попрощаємося

Кубраков – про антикорупційну реформу в Укравтодорі: З неготовими до змін попрощаємося

Укрінформ
У межах антикорупційного проєкту в Укравтодорі вперше в Україні державна установа перебудує управлінські та закупівельні практики відповідно до рекомендацій консультантів ЄБРР.

Водночас з усіма, хто не готовий змінюватися, у Держагентстві автомобільних доріг готові попрощатися, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення у Фейсбуці голови Укравтодору Олександра Кубракова.

Він повідомив, що стартова зустріч в рамках проєкту стосувалася розробки та впровадження Плану антикорупційних заходів для дорожньої галузі України.

«Саме з цієї дати можемо вести відлік низки незворотних змін для дорожньої галузі в найближчі роки», - сказав Кубраков.

Читайте також: Укравтодор та ЄБРР почали реалізацію антикорупційного проєкту

За його словами, мова йде про конкретні кроки з реформування системи закупівель, підвищення безпеки руху, розвитку інфраструктури для електротранспорту, а головне - створення антикорупційних запобіжників на всіх етапах управління дорожніми проєктами.

До впровадження антикорупційної реформи залучено Basel Institute on Governance (Швейцарія), який працює у партнерстві з українською юридичною фірмою Sayenko Kharenko. До травня цього року консультанти вивчать і проаналізують наявні в Укравтодорі закупівельні та управлінські процеси з точки зору запобігання корупції.

Далі, на основі отриманих результатів, до липня 2021 року планується фіналізувати і затвердити План антикорупційних заходів. До 2023 року консультант супроводжуватиме імплементацію Плану в Укравтодорі і його підрозділах.

«Для тих, хто не дуже стежить за діяльністю Укравтодору, нагадаю, що за рік ми вже досягли значних результатів: створено єдині правила закупівель, введений незалежний технагляд і додатковий контроль проєктних рішень. Ми працювали над попередженням корупційних ризиків шляхом цифровізації процесів управління і підвищенням виконавчої та фінансової дисципліни. Пілотний проєкт з ЄБРР дає шанс цим змінам стати незворотними. Ми всі отримаємо не тільки нові дороги, а й перезавантаження дорожньої галузі. З усіма, хто не готовий мінятися, - попрощаємось», - заявив Кубраков.

Читайте також: Укравтодор презентував ключові проєкти дорожнього будівництва на 2021 рік

Раніше заступник голови Офісу Президента, координатор президентської програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко заявив, що протягом 2021 року в Україні планується збудувати або відремонтувати 6500 км доріг.

Як повідомляв Укрінформ, Держагентство автомобільних доріг України спільно з консультантами Європейського банку реконструкції та розвитку реалізує антикорупційний проєкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-