Укравтодор та ЄБРР почали реалізацію антикорупційного проєкту

Укравтодор та ЄБРР почали реалізацію антикорупційного проєкту

Укрінформ
Держагентство автомобільних доріг України спільно з консультантами Європейського банку реконструкції та розвитку реалізує антикорупційний проєкт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба агентства у Фейсбуці

Зазначається, що до травня поточного року консультанти вивчатимуть та аналізуватимуть наявні в Укравтодорі закупівельні та управлінські процеси з точки зору попередження корупції. На основі дослідження до липня 2021 року планується фіналізувати та затвердити план антикорупційних заходів. До 2023 року консультанти супроводжуватимуть імплементацію плану в Укравтодорі та його підрозділах.

«За минулий рік нам вдалося перезапустити дорожню галузь – створені єдині правила закупівель, запроваджено незалежний технагляд та додатковий контроль проєктних рішень. Ми працювали над попередженням корупційних ризиків шляхом цифровізації процесів управління та підвищенням виконавчої та фінансової дисципліни. Пілотний проєкт із ЄБРР дає шанс цим змінам стати незворотними», — наголосив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

В агентстві нагадують, що кредитна угода між Укравтодором та ЄБРР на суму 450 млн євро була підписана у грудні минулого року. Вона включає не тільки реконструкцію майже 300 км дороги M-05 Київ — Одеса та будівництво Північного обходу Львова, але і впровадження чотирьох важливих реформ для дорожньої галузі. Серед них — реформа системи закупівель, підвищення безпеки руху, розвиток інфраструктури для електротранспорту та ключова — антикорупційна.

«Ми високо цінуємо ініціативу Укравтодору у впровадженні цього проєкту, адже його результатом має стати повністю оновлена система управління дорожньою галуззю. У разі успішного запуску антикорупційного пілотного проєкту в Укравтодорі, цей досвід можна буде масштабувати на інші суб’єкти господарювання та організації державного сектору, які є партнерами ЄБРР в Україні», — розповів керівник транспортних проєктів ЄБРР Андрій Цокол.

Читайте також: Шість доріг у концесію: до проєкту планують залучити понад ₴1,7 мільярда інвестицій

До впровадження антикорупційної реформи у відомстві також залучено Basel Institute on Governance (Швейцарія), який працює у партнерстві з українською юридичною фірмою Sayenko Kharenko.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2020 року Європейський банк реконструкції та розвитку і уряд України уклали кредитну угоду на 450 млн євро за проєктом "Розвиток транс’європейської транспортної мережі (Україна – дорожні коридори)". Кошти будуть спрямовані на капітальний ремонт 5 ділянок автошляху М-05 Київ-Одеса у Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях, а також на будівництво Північного обходу Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-