«Донецькоблгаз» можуть повернути державі в разі виявлення порушень - Данілов

«Донецькоблгаз» можуть повернути державі в разі виявлення порушень - Данілов

Укрінформ
ПАТ "Донецькоблгаз" може бути повернений до державної сфери управління в разі виявлення порушень.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

"З'ясувалося, що власником "Донецькоблгазу" є дві компанії, які чомусь зареєстровані в Гонконгу. Ці дві компанії будуть перевірені. В разі виявлення тих чи інших порушень "Донецькоблгаз" буде повернений до державної сфери управління найближчим часом", - сказав Данілов.

Він зазначив, що "Донецькоблгаз" ухвалив рішення про припинення постачання газу в Донецькій області з невідомих причин.

Читайте також: «Донецькоблгаз» озвучив власну версію припинення поставок газу

Як повідомлялося, "Донецькоблгаз" з 6 березня припинив газопостачання на об'єкти ОКП "Донецьктеплокомуненерго". Компанія заявила, що ОКП «Донецьктеплокомуненерго» залишилось без постачальника природного газу через борги перед АТ «НАК «Нафтогаз України».

Водночас група Нафтогаз заявила, що не надсилала заявок про вимкнення постачання газу ПАТ "Донецькоблгаз". Компанія закликала "Донецькоблгаз" поновити постачання газу ОКП "Донецьктеплокомуненерго" та, відповідно, подання тепла споживачам.

Читайте також: Донеччина без тепла: поліція відкрила справу проти «Донецькоблгазу»

9 березня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що котельні в Донецькій області відновили роботу. За фактом відключення котелень зареєстровані 82 кримінальних провадження за ст. 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України та кримінальне провадження за ч. 2 ст. 384 (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-