Донеччина без тепла: поліція відкрила справу проти «Донецькоблгазу»

Донеччина без тепла: поліція відкрила справу проти «Донецькоблгазу»

Укрінформ
За припинення подачі газу поліція відкрила кримінальні провадження проти «Донецькоблгазу» за ст. 356 ККУ – самоправство. 

Про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

"Самоправні дії Донецькоблгазу загрожували мешканцям області та могли призвести до руйнації систем централізованого опалення", - написав він, уточнивши, що обласне комунальне підприємство експлуатує 182 котельні та забезпечує теплом 3048 житлових будинків, 91 школу, 93 дитячих садки, 67 лікарень та 574 об'єкти іншої інфраструктури.

Донецька ОДА, за словами Кириленка, скоординувала дії, спрямовані на захист інтересів населення, тож подача газу в котельні відновлена.

Як повідомлялося, раніше ПАТ «Донецькоблгаз» заявило, що ОКП «Донецьктеплокомуненерго» залишилось без постачальника природного газу через борги перед АТ «НАК «Нафтогаз України», тому Донецькоблгаз з 6 березня припиняє газопостачання на об'єкти Донецьктеплокомуненерго.

Водночас група Нафтогаз заявила, що не надсилала заявок про вимкнення постачання газу ПАТ "Донецькоблгаз". Компанія закликала Донецькоблгаз поновити постачання газу ОКП "Донецьктеплокомуненерго" та, відповідно, подання тепла споживачам.

Читайте також: На Донеччині почали відновлювати газопостачання - Кириленко

9 лютого 2021 року підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води. Меморандумом передбачається, що до 30 вересня 2021 року НАК "Нафтогаз України" надає виробникам тепла відстрочку платежу на різницю між ринковою та граничною ціною газу, фактично закладеною в тариф. До 1 травня 2021 року уряд, Нафтогаз та Асоціація міст України мають визначити джерела компенсації цієї різниці в цінах.

Читайте також: У ситуації з припиненням газопостачання на Донеччині є два аспекти - глава ОДА

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками засідання Антикризового енергетичного штабу 23 лютого доручив Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) верифікувати всі борги підприємств теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-